Vispazīstamākais is nosaukums šim ēdienam ir “french toast”, bet es parasti izmantoju tā francisko nosaukumu “pain perdu” jeb ‘pazaudetā maize”. Iemesls - šo ēdienu gatavo no iepriekšējās dienas maizes, kas nedaudz apgužuvusi un citādi netiktu izmantota. Francūži šo brokastu ēdienu gatavo to brioša maizes - arī es parasti izmantoju pašceptu brioša maizīti, kas ir vienu vai divas dienas veca. ...
Biezpiena krēms ar ogām
Lieldienas laiks ir īstais brīdis gatavot ēdienus ar biezpienu. Šī recepte ir pavisam vienkārša un būs pa spēkam par iesācējiem. Ja darbojies virtuvē ar bērniem, vari viņiem uzticēt gan krēma ...
Kokosriekstu granola (bez glutēna)
Mājās gatavota granola ir neaizstājams ēdiens mūsmājās ne tikai no uzturvērtības viedokļa, bet arī ērtuma ziņā - to var baudīt kā ātras brokastis ar pienu vai arī papildināt ar jogurtu un augļiem kā ...
Nūdeļu bļoda ar sezama mērci
Soba nūdeles ir neatņemama japāņu virtuves sastāvdaļa. Tradicionāli tās gatavo no griķu miltiem un pasniedz aukstas nūdeļu salātos vai siltas zupā ar daši buljonu. Japāņi joprojām soba ēdienu pasniedz ...
Marinēts Āzijas steiks
Pareizi pagatavots liellopa steiks ir īsta delikatese. Vislabāk tas garšos cepts uz grila, bet arī “nesezonā” kā tagad iespējams baudīt lieliski ceptu un aromātisku gaļu uz pannas. Lai steika ...